Sok MASE edzőt és játékost foglalkoztatot az előző hétvége.

Az elmúlt hét csütörtökén kezdődtek a programok, ami egyesületi játésokokat és edzőket érintett, ugyanis Dubrovnikba utánpótlás versenyre utaztak néhányan az egyesületből. U13-as, U15-ös és az U19-es korosztálynak volt versenye.

  • U13-as korosztályban Hart Petra és Radó Gyöngyvér
  • U15-ös korosztályban Bereczkei Anna, Radó Gyöngyvér és Szita Gergely
  • U19-ben Karasai Anett, Kiss Fanni, Madarász Réka és Pytel Gergő

indultak.

Hart Petra egyéniben, csoportjából kikerülve a legjobb 8 között egy török versenyzőt vert meg és lett 3. helyezett, miután kikapott bolgár ellenfelétől. Párosban Orosz Teklával (Debrecen) az oldalán ezüstöt szerzett.

Radó Gyöngyvér sajnos a csoportkörből nem jutott ki, mivel U13-ban 3. (2 jutott tovább) és az U15-ös csoportban 2. (csak az első jutott tovább) lett.

Bereczkei Anna egyéniben a csoportból kijutva a legjobb 8 között esett ki, miután kikapott a későbbi ezüsérmes török játékos ellen. Vegyes párosban (Kis-Kasza Miklóssal az oldalán) szintén a legjobb 8 között esett ki.

Szita Gergely csoportjában sajnos a 2. lett, így nem jutott be a legjobb 8 közé egyéniben, míg párosban (Könczöl Ádámmal az oldalán) a 3. helyen végzett.

Karsai Anett egyéniben a legjobb 16 között esett ki egy tajvani játékostól, párosban Sándorházi Vivi oldalán szintén a 16 között kapott ki a későbbi győztes török párostól, míg vegyesben hasonlóan az egynemű pároshoz a legjobb 16 között és szintén egy török párostól kapott ki Pápai Balázzsal az oldalán.

Kiss Fanni csak egyéniben indult és sajnos a 64 között búcsúztatta török ellenfele.

Madarász Réka ugyan 1. kiemeltje volt az egyéni versnynek, de sajnos most a legjobb 16 között búcsúznia kellett. Vegyesben azonban Pytel Gergővel az oldalán 3. helyezett lett.

Pytel Gergő hetek óta sérült volt (az OB-t is kihagyta), most elindult a versenyen, de sajnos egyéniben az első körben kikapott, azonban vegyes párosban Madarász Rékával az oldalán a bronzéremnek örülhetett.

 

A dubrovniki versennyel egyidőben a csarnokban zajlott a GP döntő. Szombaton az egyéni mérkőzések, míg vasárnap a páros mérkőzések zajlottak.

Egyesületünkből egyéniben Kőrösi Ágnes, Pytel Bence és vendégjátékosunk/edzőnk Rattasard Narong (Nut) tudta kvalifikálni magukat lányoknál a legjobb 8-ba, míg fiúknál a legjobb 12-be, és tudtak elindulni a versenyen.

Kőrösi Ági 4 nyert 2 szettes mérkőzéssel nyerte lányoknál a versenyt, míg a két férfi versenyzők Bence és Nut a döntőben találkoztak. A döntőnek megfelelően egy igen izgalmas, jó mérkőzésnek lehettünk tanúi, ahol 3 játszmában Nut tudott győzni.

Párosban egyesületünkből a következő indulók és helyezések voltak:

Férfi páros: Pytel Bence - Boros Balázs (Debrecen) (6. hely)

Női páros: Kőrösi Ágnes - Ádám Krisztina (Vízművek) 1. hely és Bukoviczki Nikoletta - Czifra Zsuzsa (Debrecen) 3. hely

Vegyes páros: Pytel Bence - Kőrösi Ágnes 4.hely