Nyomtatás
Találatok: 825

2018.09.07-16. között rendezték meg Tallinban az U-19-es Európa Bajnokságot, melyen először a csapatok mérték össze tudásukat, majd 11-étől egyéni és páros küzdelmekkel folytatódott a verseny.

Én az egyéni versenyszám mellett a szegedi Pápai Balázzsal indultam még vegyes párosban.

A vegyest a 3. kiemelt dán Sebastian Grønbjerg-Amalie Magelund páros ellen kezdtük és sajnos kikaptunk 2 szettben. Így már csak az egyéni versenyszámban voltam érdekelt, ahol első számú kiemelt voltam.

Ez vegyes érzelmekkel töltött el, egyrészt megtisztelő volt és örültem neki, másrészt ezáltal egyfajta nyomás is nehezedett rám, hiszen úgy éreztem, így még jobban kell bizonyítanom, hogy ott a helyem.

Az utóbbi időben nem mindig jöttek össze úgy a dolgok, ahogy azt elterveztem, de azzal a céllal utaztam ki Tallinba, hogy éremmel szeretnék hazajönni.

128-as tábláról indult a verseny, én a 64 között kezdtem. Az első akadályt könnyedén vettem, az izraeli Yuval Pugach ellen nyertem 2 szettben. Utána a skót Rachel Sugdent, majd a 16 között a svájci Milena Schnidert győztem le. A legjobb 4 közé jutásért a 6. kiemelt bolgár Maria Delcheva volt az ellenfelem, aki ellen nehéz meccsre számítottam, mert korábban 2 szoros szettben kikaptam tőle. Most azonban én bizonyultam jobbnak és nyertem ellene 2 szettben (21-9, 21-18). Így már biztos volt az érem, csak a színét szerettem volna egy kicsit fényesebbre változtatni.

A döntőbe jutásnál a 3. kiemelt dán Line Christophersen várt rám, akivel 2 évvel ezelőtt az U-17-es Európa Bajnokságon szintén elődöntőt játszottam és akit előzetesen is a legtöbben a verseny várható győztesének tartottak. Izgalmas, ki-ki meccs volt, de sajnos 2 szoros szettben (21-19, 21-19) alul maradtam, így maradt a bronzérem. Mint az később kiderült ismét az Európa bajnoktól kaptam ki, mint 2 évvel ezelőtt, és a verseny folyamán csak én tudtam vele ilyen szoros meccset játszani.

Pozitív élményekkel tértem haza, mert amit elterveztem és célul tűztem ki magamnak, azt sikerült megvalósítanom. Ez volt számomra az utolsó verseny az ifjúsági korosztályban, és úgy gondolom, hogy méltó lezárása volt ennek a korszaknak.

A továbbiakban már a felnőttek mezőnyébe tartozom, és ott fogok versenyezni.

Köszönöm a felkészítést és a segítséget edzőimnek és csapattársaimnak, hogy sikerült ilyen szép eredményt elérnem.

MR