A Multi Alarm Sportegyesületet (MASE) a Multi Alarm Biztonságtechnikai Zrt. vezérigazgatója alapította 2003-ban azzal a szándékkal, hogy lehetőséget biztosítson a régióban élők számára eme nagyszerű sport megismerésére.
Azonban az eredeti célok nagy mértékben kibővültek, hiszen napjainkban már nem csak az a cél, hogy a régióban ismertté váljon a tollaslabda, hanem hogy Magyarországon minél többen megismerjék és megszeressék. Továbbá nem titkolt cél még, hogy a legrangosabb hazai, később pedig nemzetközi viadalok házigazdáiként is öregbítsük majd a klub hírnevét (ilyen volt a 2012-ben megrendezett BEK is). Mindez meg is valósítható, hiszen 2009 elejére megépült az ország első Tollaslabda Centruma.
Az egyesület a kezdetektől nagyon sok változáson ment keresztül. 13 év alatt széles utánpótlás-bázis épült ki. A helybéli tollaslabdázók száma körülbelül 6-700 főt számlál. Az 5 éves kortól kezdve a 60 éves korig szinte minden korosztály jelen van a pécsi tollaslabda életben. Az igazolt játékosok száma is nagyot ugrott néhány év alatt, hiszen jelenleg körülbelül 80-100 játékos vesz részt különböző igazolt versenyeken pécsi színekben.
Az egyesület alakulásától kezdve szakosztályvezető a 24-szeres magyar bajnok játékos-edző, Károlyi Ákos (1973-2013) volt. Az egyesület 2007-ben leszerződtette vezetőedzőnek az indonéz Budisantoso Dariono-t, aki a sportág egy kimagasló nemzetközi szaktekintélyű edzője. Korábban már maga is nevelt olimpiai bajnok játékost, a pécsieket pedig alig pár esztendő alatt gyakorlatilag a semmiből előbb a legmagasabb osztályba, majd a sportág hazai csúcsára, az I. osztályú csapatbajnokság trónjára vezette. Munkáját 2012-ig végezte itt. 2012 szeptemberétől a japán nemzetiségű Tsuigo Yamamato lett egyesületünk vezetőedzője, majd 2014 szeptember közepén kezdte meg munkáját a bolgár Yasen Borisov.
A 2016/17-es szezonban vezetőedzőnek szerződtette a csapat a skót származású, előzőleg több, mint 1 évtizeden át a belga szövetségi kapitányi tisztséget  betöltő Alain McIlvant.
Az egyesület hétszeres magyar csapatbajnok. A 2008/2009-es évtől kezdve csak 1 évben nem szereztük csak meg a bajnoki címet.
 
Jelenleg az első osztályú csapat tagjai:
 
Férfi játékosaink:
  • Krausz Gergely
  • Pytel Gergő
  • Pytel Bence
  • Szerecz Márton
  • Tóth Henrik
Női játékosaink:
  • Bukoczki Bianka
  • Bukoviczki Nikoletta
  • Kőrösi Ágnes
  • Madarász Réka