PYTEL GERGŐ NYERTE A FRIEDRICHSHAFENI VERSENYT

10 ország 138 egyesületének részvételével 2012 május 18.-20. között került megrendezésre az egyik legnagyobb hagyományokkal bíró rangos európai ifjúsági torna, a 45. Bodensee-Jugendturnier. Egyesületünket Károlyi Ákos edző vezetésével 6 játékos képviselte.

Az összes egyéni versenyszám csoport küzdelmekkel indult, ahonnan csak a csoportgyőztesek kvalifikálták magukat az egyenes kieséses szakaszba. Már a csoportmérkőzések során is igen erős ellenfelekkel találkoztak játékosaink.

Az U17-es lányok versenyén Papp Violetta és Csík Dóra volt érintett. „Kis” 17-esként sikerült meccset nyerniük és tisztes helytállással 3.-ként végeztek csoportjukban.

Papp Tittina az U13-as lányok, Szenjai Balázs az U13-as fiúk mezőnyében két csodás győzelem mellett, egy-egy nagyon szoros mérkőzésen elszenvedett vereség után a 2. helyet érték el csoportjukban. Balázs a későbbi bronzérmes svájci játékostól kapott ki. Mindkét versenyzőnknek kevés hiányzott a továbbjutáshoz.

Pytel Gergő az U13-as, Pytel Bence az U15-ös korcsoportban igen érett tudatos játékkal magabiztosan nyerték a csoportküzdelmeket. Fölényükre jellemző, hogy 10 pont fölé egyik ellenfelük sem jutott a szettek során.

Bence az egyenes kieséses szakaszban nagyon nehéz ágra kerülve, előbb a tavalyi győztes német fiút, majd a friss olasz bajnokot kapta. Mindkét mérkőzés hatalmas küzdelmet és 3 szettet hozott, mindkét mérkőzést meccslabdáról sikerült Bencének megfordítania, így bravúros szerepléssel már a legjobb 8 közé, pontszerző pozicióba jutott. Az éremért folyó csatában 2 órán belül harmadik 3 szettes csatájára kényszerült, és nagy küzdelemben kapott ki osztrák ellenfelétől és végül 92 induló között az 5. helyezett lett!

Pytel Gergő a tőle megszokott magabiztossággal, fölényes győzelmekkel menetelt az elődöntőig, közben két német, egy cseh és egy olasz versenyzőt búcsúztatott. Az elődöntőben szembe került a cseh Loudaval, akitől két éve, ezen a versenyen a döntőben kapott ki. A visszavágó pécsi sikert hozott, szoros első szett után sima második szett után nyert Gergő és így szettveszteség nélkül jutott a fináléba. Itt az olasz válogatott mellett dolgozó kínai edző fiával, az olasz színekben induló Zhouval csapott össze. Az első szettben az olasz-kínai fiú bemutatta, miért került a döntőbe és magabiztosan hozta a játszmát. A magyar szurkolósereg ijedtségét - Károlyi Ákos zseniális taktikai húzásainak is köszönhetően -  a második szettben Gergő, egy új játékstílussal oszlatta szét. A harmadik szett hatalmas fizikai, taktikai, idegi harcot hozott. Fej-fej mellett haladva jutottak el 22-22-ig, majd Gergő 3. meccslabdájával élve 24-22-re nyert, és ezzel a friedrichshafeni torna győztese lett!

A páros versenyszámok rögtön K.O. rendszerben zajlottak. Itt Papp Violetta Kőrösi Ágnessel (HZSE), Pytel Bence Kálfalvy Danival (Diaboló), Pytel Gergő Szenjai Balázzsal indult. Sajnos az első kört nem sikerült túlélni, szoros küzdelmekben Violáék svájci, Bencéék német, Gergő és Balázs a későbbi győztes olasz párostól kaptak ki. A küzdelemre jellemző, hogy Bencéék 22-24, 23-25 arányban maradtak alul.

Papp Tittina Szilágyi Katával (PFSE) alkotta a csodapárost. Igen nagy küzdeni tudásról tanúbizonyságot téve svájci, német, osztrák párosokon túllépve jutottak az elődöntőbe. Itt gigászi, háromszettes, hosszabítást hozó meccsen cseh ellenfeleket múltak felül. A döntő szinte magyar házi versenyt hozott, hisz a másik ágon Madarász Réka alkalmi szlovén párjával jutott idáig. Két szoros szettben maradtak alul Tittiék a döntőben és ezzel a csodás második helyet érték el.

A 138 egyesület közötti pontversenyben a Multi Alarm SE - Pytel Gergő, Papp Tittina és Pytel Bence pontszerzéseinek hála - az igen előkelő 5. helyet szerezte meg.

Néhány kép:
https://picasaweb.google.com/multialarmse/20120518Bodensee?authuser=0&;feat=directlink