Elsöprő koreai fölény mellett dán fiú páros győzelem az ifi nemzetközi versenyünkön  (English version)  (Photos)

Hatalmas koreai fölény, azaz csaknem minden számban „házi” elődöntők és döntők jegyében zajlott le a II. Multi Alarm Magyar Ifjúsági Nemzetközi Bajnokság az elmúlt hét második felében.

De ne szaladjunk ennyire előre, nézzük meg, hogyan is jutottunk el a nemzetközi bajnokság fináléjáig.

Már a koreaiak hétfői megérkezésekor – pláne az első edzéseik után – teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az érmek nagy része a világ egyik legerősebb ifi játékosállományával rendelkező, távol-keleti ország sportolói között kerül szétosztásra.

Tovább erősítette – sajnos – ezt az érzést az, hogy az éremesélyesekből álló , komplett indiai csapat nem kapta meg a magyar konzulátuson a beutazó vízumot, a legjobb dán női játékos az elutazásuk előtti napon betegedett meg, valamint hogy a női egyes abszolút favoritjának számító fülöp-szigeteki hölgy sérülten érkezett meg Pécsre – fel is adta már az első mérkőzését.

Így vágtunk neki a 4 napos küzdelemnek, ahol már az első két napon, az „előcsatározások” folyamán is remek, színvonalas mérkőzéseket láthattunk – sajnos csak kevés magyar sikerrel.

Ezért aztán péntek délutánra (a legjobb 16-ban)  férfi egyesben már csak Elek Marci és Krausz Gergő, férfi párosban a Krausz/Mester kettős, női párosban Kispál Kata Kőrösi Ágival az oldalán, illetve két „alkalmi” páros Krausz Gergő a bolgár Mitsovával, Farkas Virág pedig a horvát Galenic-csel küzdhetett a szombat reggeli játéklehetőségért.

Sajnos sikertelenül – de nem voltunk így ezzel egyedül.

A nyomasztó koreai fölény a számok világában is megnyilvánult. A legjobb 8 között 28 koreai egység mellett a világ többi részét 12 más nemzetbeli egység képviselte , és ez a szám a délutáni elődöntőkre még tovább javult – a koreaiak szempontjából.

A legjobb 8 között csak a két dán páros tudta erőben - és nem utolsósorban fejben is – felvenni a harcot.

Voltak ugyan bíztató pillanatok különösen a rokonszenves osztrák fiú , a török lány páros, a francia vegyes páros, a török fiú, a szlovén fiú páros és – meglepetésre – a cseh páros játékában, de végül is nem tudtak felülkerekedni koreai ellenfeleikkel szemben.

Az elődöntők során a megmaradt európaiak közül először a Mathias Christiansen/Anna Klinke vegyes páros próbálta meg – sikertelenül – „színesebbé” tenni a másnapi döntőt, de túl nagy volt tudásban a két lány közötti különbség – nem hiszik el -  a koreai javára.

Az elődöntők legutolsó mérkőzésére maradt a torna – sokak véleménye szerint - legnagyobb párharca. David Daugaard Mathias Christiansennel az oldalán egy elképesztően izgalmas és magas színvonalú meccsen, 3 szettben hozta a győzelmet az első kiemelt Kwang Hee Heo Dong Joo Kim kettős ellen, így a döntőre is maradt egy európai érdekeltség.

És ha már így alakult, a dánok tettek is róla, hogy ne minden aranyérem a koreaiak zsebében landoljon, két szettben, ráadásul edzőjük távollétében nyerték meg a szám döntőjét.

A többi számban ?

A koreaiak mind az elődöntőkben , mind pedig a „maradék négy” döntőben bemutatták, hogyan is kell ezeket a számokat rendkívül magas szinten, utolsó lehelletükig küzdve, egymás társaságában lejátszani – remélhetően mindenki levonta ezekből mérkőzésekből a megfelelő következtetéseket.

 A győzteseknek átadott kupák illetve érmek mellett kiadtunk még egy különdíjat, a torna „Legígéretesebb játékosa” címét amit – milyen meglepetés! – egy koreai hölgy, név szerint Kim Hyo Min kapott meg, miután egyedüli versenyzőként jutott mind a három döntőbe.

Végezetül :

 Szeretném megköszönni a segítségét mindazoknak a versenyzőknek, szülőknek és edzőknek, akik a verseny egészében, vagy nagy részében itt voltak, áldozatos munkájuk nélkül ezt a versenyt nem tudtuk volna ilyen szinten megszervezni és lebonyolítani.

Akik pedig nem tudtak ezen a versenyen jelen lenni, azoknak a segítségére a május végi Európa Kupa versenyen szükség lesz.

Eredmények / Results