Az április 26-28 Horvátországban megrendezett nemzetközi versenyen három pécsi játékos is részt vett. Madarász Réka, aki női egyéniben, valamint vegyespárosban is remekelt, Varga Boróka, aki női egyéniben mutatta meg tudását, és Kiss Fanni, aki az említett számokon kívül női párost is játszott.

A verseny első napja vegyes párossal indult, ahol két multis versenyző is érintett volt. Réka Pápai Balázzsal állt ki a szlovák vegyes ellen, majd győzedelmeskedett fölötte. Sajnos a másik vegyes nem kerekedett szerb ellenfele fölé, így kiesve a versenyből. Az első napot női egyénivel zártuk, ahol Boróka ejtette ki szlovén ellenfelét.

A második nap vegyessel indult, ahol a Madarász-Pápai duó sokeresen menetelt tovább a döntő felé. Ez után Fanni volt soron női egyénivel, ahol sajnos kikapott svájci ellenfelétől, majd Boróka és Réka következett, akik szerencsétlen sorsolás miatt egymás ellen kellett játszaniuk, ahol Réka nyert. Egyetlen játékosunk egyéniben tovább menetelt, egészen a negyed döntőig, ami másnapra lett tervezve. A női páros is aznap volt, Fanni párjával, Szoták Kittivel ukránok ellen lépett pályára, ahol sajnos nem győztesként távozott, így a versenyben csak Réka maradt benn.

Szombaton Réka egyénivel kezdett, ahol legyőzte spanyol ellenfelét. A vegyesben szintén remekelt, először szerb, majd angol ellenfeliket búcsúztatták el a versenytől. A napot tökéletes sikerrel zárta, ugyanis cseh ellenfelet is legyőzte, így a döntőbe bejutva.

A meccset az indiai Purva Barve ellen játszotta, ahol sajnos három szoros szettben kikapott így a versenyt másodikként zárta. A verseny során mindenki a maximumot hozta ki magából, ezért ezt a versenyt sikeresen zárták.

KF