A Felnőtt Európa Bajnokság április 24-től 29-éig között került megrendezésre a spanyolországi Huelvában. A verseny egy nagyon várt fénypontja volt a szezonnak. A Multi Alarm SE játékosai közül négy embernek sikerült a kvalifikáció, Kőrösi Ágnes és Krausz Gergely egyéniben került be a legjobbak közé, míg Bukoviczki Nikoletta és Gonda Daniella párosban léptek pályára a kontinensviadalon.

A keddi versenynapon a 64-ből induló egyéni játékosok mérkőztek meg egymással. Ági a belga Lianne Tan ellen küzdött, de sajnos mindkét szettben 19:21 arányban maradt alul ellenfelével szemben. A magyar lány stabilan játszott, kevés hibával, ám Tan mellett volt a rutin, aminek segítségével megőrizte nyugalmát a szettek végénél.

A lány egyéninket Gergő követhette ugyanazon a pályán. Papírforma szerint egy kiegyenlített meccset várhattak a nézők, de a játékkép alapján azt mondhatjuk, hogy az olasz ellenfél közel sem hitt az előjelzésnek. A mór ni fiú hozta az itthon már megszokott formáját és két szett után nyaralni küldte ellenfelét. Szerdán tehát Gergő folytathatta a versengést, Vladimir Malkovval csaphatott össze megint. Előző mérkőzésük közel féléve történt, ahol a magyar fiú a harmadik szettben csak hosszabbításban maradt alul. Sajnos Huelvában az orosz játékos jobban felkészült versenyzőnkből, gyorsaságára és pontosságára Krausz nem talált ellenszert. Habár csalódottan hagyta el Gergő a küzdőteret, biztos, hogy ez a vereség tanulságos lesz neki az augusztusi Világbajnokságra.

Lányaink az esti órákban küzdöttek meg svéd ellenfeleikkel. A két északi sokkal magasabban rangsorolva, kellő magabiztossággal várta a magyar női párost, nagy meglepetést sajnos a lányok sem tudtak okozni, kétszettes mérkőzésen bizonyultak ők a gyengébbnek. A Bukoviczki-Gonda női páros viszonylag újnak minősül, hiszen tavaly augusztus óta versenyeznek együtt, a szezonra kitűzött cél teljesült, hiszen a lányok bejutottak a legjobb 32-be Európában.

Összességében elmondható, hogy a verseny kiváló tapasztalatszerzésnek bizonyult. Átfogó elemzéssel zárták a versenyzők és edzők a hetet, valamint a következő cél is ki lett tűzve, ami nem más, mint a 2019-es Európa Játékokra kvalifikálni.

A verseny részletes eredményei itt találhatóak meg.

GD