I. Osztály

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a Felnőtt Országos Csapatbajnokság első fordulóját. Az első osztály csapatai egyidejűleg több helyszínen küzdöttek egymással. Csapatunk most hazai közönség előtt léphetett pályára az FBSE (Fehérvár Badminton Se) és az NKE SE (Nemzeti Közszolgálati Egyetem Se) ellen. Játékosaink magabiztos, szép játékkal előbb a Fehérvári alakulat ellen sikerült 7-2 arányban, majd később a Pesti csapatot ellen 8-1 arányban győzedelmeskedni.

A csapat minden játékosának és edzőinek egyaránt szívből gratulálunk.

Pytel Gergő

 

II.Osztály

Október utolsó hétvégéjén rendezték meg a másodosztályú csapatbajnokság őszi fordulóját a basamalom úti csarnokunkban, ahol az elsőosztályú küzdelmek mellett másodosztályú küzdelmeket is láthatott a kilátogató publikum. Az idén országossá bővített második vonalban az őszi forduló alkalmával 3 csapattalálkozót kellet megvívnia a csapatunknak. Az előzetes várakozások alapján kemény összecsapásokra számíthattunk, ráadásul a csapatból számos kulcsjátékos is az Adriai-tenger partján, Opatijaban megrendezett nemzetközi ifjúsági viadalon vett részt.

Első csapattalálkozót az Érdi VSE ellen vívta meg a csapat. Már a bemelegítőütések előtt tudni lehetett, hogy a vegyes párosra az ellenfél nem áll ki, így idejekorán előnyhöz jutott a csapat. Az egyéniket magabiztosan abszolváltuk, illetve a női párosunk is diadalmaskodott, így 6-1-es győzelmet könyvelhettünk el a jóval erősebb kerettel rendelkező Érd ellen.

Második összecsapáson a Győri TE volt az ellenfél. A férfi egyénik után még 1-1 volt az állás, ám a lányok hamar 3-1-re módosították az eredményjelzőt. Ezután a férfi párosunk, valamint a vegyes párosunk is diadalmaskodott, így 5-2-es győzelmet arattunk a kisalföldi gárda ellen.

Az utolsó fordulóban a fővárosi T(r)ollas SE csapatát fogadtuk. A csapatunk minden egyénit behúzta, így el is dőlt a párharc a javunkra. A hátralévő meccsek közül a vegyes párost is sikerrel abszolváltuk, így magabiztos 5-2-es győzelmet arattunk. Ezzel sikeresen zártuk az őszi fordulót. A következő fordulóra Március 5.-én kerül majd sor, amikor is a budapesti Hodos Tamás Tollaslabda csarnokba látogat el a csapatunk, hogy az ÚTSE, valamint a Bodajk csapatával mérkőzőn meg.

Csapatunk tagjai:

Torba Katica

Mészáros Míra

Jakab Kata

Palkovics Anna

Kovács Hanna,

valamint

Tóth Barnabás

Mészáros László

Kovács Domonkos

Lakatos Levente

Gratulálok a csapatnak és további sikeres felkészülést kívánunk!

 

Lakatos Levente